INTFOR SA GALATI

100 DE ANI DE EXPERIENTA

S.C. INTFOR SA Galați - a fost înființată în 1921 sub numele de TITAN de celebrul industriaș Ausschnitt în scopul producției de tablă laminată la cald. Societatea a avut un parcurs ascendent, cu excepția stagnării din perioada războiului, parcurs ce poate fi sintetizat astfel:
  • 1924-1932: s-au făcut investiții permanente, ajungându-se ca producția realizată să reprezinte 76,6% din producția totală de laminate a țării;
  • 1948: a avut loc naționalizarea Uzinelor Metalurgice TITAN SAR, denumirea schimbându-se succesiv în “Cristea Nicolae”, “Laminorul de Tablă Subțire” și “Intreprinderea Laminorul de Tablă Galați”;
  • 1955-1981: s-au construit noi capacități de laminare, s-au asimilat produse noi și au intrat în funcțiune șapte linii de profilare. Spre sfârşitul acestei perioade, s-a demarat activitatea de export a produselor metalurgice în Franţa, Anglia, Suedia, Danemarca.
  • 2005-2007: a fost o etapă de creştere a volumului producţiei, datorită procesului de retehnologizare, modernizare şi punere în funcţiune de noi capacităţi de producţie.